Verslag Regenrondje Maria Hoop

29. Regenrondje Maria Hoop

Ondanks een enigszins hoopvolle weersvoorspelling kletterde gisteren de regen tegen de ramen. Dat weerhield zes fanatiekelingen (of gekken?) niet om zich in wielerkleren te hijsen en op de Markt te verschijnen. Na een blik op Buienradar en een kort overleg op het voormalige, droge, lege terras van De Wieetsjaf Popup werd besloten om het Heuvelland en de Voerstreek de rug toe te keren en richting het noorden te rijden. Kortom, geen Kraaientocht deze zondag.

Het eerste uur wordt elkaar moed ingepraat door te zeggen dat de regen toch wel meevalt en het erop lijkt dat het opklaart. De realiteit is echter dat rondom de grensovergang bij Gangelt het water al behoorlijk in de schoenen staat. Gelukkig hebben we een vlak en verkeerlichtenvrij rondje in elkaar gestoken, waardoor we wel op temperatuur blijven.

Na een aangename meewind keren we vanaf Putbroek huiswaarts. Een rondje van ongeveer 75 kilometer is met dit weer immers meer dan genoeg. Ondertussen blijft het op de fietspaden opletten geblazen; de herfst is in volle gang en inmiddels zijn aanzienlijke aantallen eikels, kastanjes en bladeren van de bomen gevallen.

Een koffiepauze wordt vanwege de slechte omstandigheden overgeslagen. Ruim voor het middaguur arriveren we in Abdissenbosch waarna iedereen zichzelf en de fiets mag gaan afspoelen. Volgende week hopen we op beter weer!

Met dank aan Toma Cycles, dé Specialized Concept Store in Kerkrade.

Reacties zijn gesloten.