Verslag Jumohela

32. Jumohela

De naam van deze rit zal waarschijnlijk bij menigeen tot gefronste wenkbrauwen leiden. Jumohela is een verwijzing naar de achternamen van de bedenkers van deze rit, enkele oud-leden. Blijkbaar hielden deze oud-leden nogal van draaien en keren, want vandaag slingeren we door het Heuvelland. Bij vertrek zien we ondanks de naderende wintertijd vrijwel alleen maar korte broeken. Geen overbodige luxe met de wind die aanvoelt als een warm föhn.

Via Nijswiller en Wahlwiller rijden we richting Mechelen waar we constateren dat er nog hard gewerkt wordt aan de ‘turbo-rotonde’. Vanuit Epen vervolgen we onze weg omhoog en diegene die nog wat lucht over heeft, kan genieten van een van Nederlands mooiste uitzichten. Op het plateau van Landsrade is het puur genieten van de aangename meewind. Voordat we het weten zijn we alweer in Gulpen en klimmen we weer omhoog richting Reijmerstok.

Er wordt vrolijk gekeuveld onderweg en we manoeuvreren door de rustige straten van kleine dorpjes. Ondertussen kijken we al uit naar onze pauzeplek van vandaag, Lunchroom Bakkerij Voncken te Nuth. Volgens goed gebruik worden we door onze sponsor uitermate goed verzorgd met een heerlijke kop koffie en dito rijste- of abrikozenvlaai.

Nadat alle calorieën weer zijn aangevuld, vervolgen we onze weg richting Voerendaal. De langzaam oplopende weg naar Colmont loopt erg stroef en de tegenwind helpt ook niet mee. Desondanks zijn we alweer snel op de Beitel en staat er nog maar één rit in het seizoen 2022 gepland.

Volgende week rijden we nog een korte slotrit en dan volgt de traditionele koffietafel bij de De Wieetsjaf Popup.

Reacties zijn gesloten.