Verslag Rondje Vliegveld

33. Seizoensafsluiting (Rondje Vliegveld)

Aan alle goede dingen komt een eind, zo dus ook aan het fietsseizoen 2022. Ook al doen onderstaande beelden vermoeden dat we gisteren een hoogzomers ritje reden, toch was het echt het laatste weekend van oktober. Van de 24 paar benen die gisteren op de Markt verschenen waren er 20 slechts gekleed in een korte broek; ongekend voor deze tijd van het jaar.

Het Rondje Vliegveld is de laatste jaren een vast ritueel geworden voor de laatste rit; een glooiend parcours zonder veel oponthoud. Zo reden we gisteren dus, ondanks dat de groep zeer divers was, in een nagenoeg gesloten peloton de laatste 80km van het seizoen.

Nadat we via een klein stukje door Duitsland in Vaals weer het land binnen rijden zien we dat het Heuvelland er weer prachtig bij ligt. Niet alleen de omgeving, maar ook het wegdek is prachtig. De werkzaamheden bij Holset zijn eindelijk voltooid en een mega strak zwart tapijt nodigt uit om hard te rijden! De nieuwe rotonde in Mechelen is helaas nog niet klaar, maar ook hier komen we zonder problemen door. Waarom deze “kleine” rotonde hier überhaupt moet verschijnen blijft wel een raadsel; waarschijnlijk moesten er nog wat subsidiepotjes leeg getrokken worden.

Via Valkenburg naderen we het vliegveld en zetten we even de voetjes aan de grond voor een groepsfoto. Even later rijden we ons in een doodlopend straatje net voor Ulestraten klem tegen het hek van de landingsbaan. Hier is het vliegveld de afgelopen jaren blijkbaar gegroeid en was er geen plaats meer voor een randweg.

De resterende 30km zijn alles behalve spectaculair en rijden we bijna op de automatische piloot. Tijd voor koffie en gebak! Nadat de groep na de “sprint” op de JFK-Laan weer compleet is rijden we gezamenlijk naar Kerkrade voor een gezellige afsluiting bij De Wieetsjaf Popup.

Na 2 lastige Corona-jaren kunnen we terugkijken op een geslaagd seizoen 2022:

We reden 33 ritten, 3.100 km, zonder ernstige valpartijen. Ook de weergoden waren ons bijzonder goed gezind dit jaar: slechts 3 zondagen met regen.

We sluiten dit verslag af met een woord van dank aan onze 3 trouwe chauffeurs, die met veel passie en geduld al deze 3.100 km achter ons aan reden.

Ook een dankjewel aan onze sponsoren; mede door hun rijden we elke zondag in prachtige kleding en hebben we de luxe van een professionele volgwagen.

Tot volgend jaar!

Reacties zijn gesloten.