Verslag Blauwe Rungde

Vandaag, de dag dat het andere clubje uit Kerkrade zich effe zou verzekeren van een verder verblijf in de Eredivisie, gaan wij de Blauw Rungde fietsen. Een bekende ronde uit de gisteren verreden toertocht; Limburgs Mooiste.

Zoals we weten heeft elk nadeel zo zijn voordeel; weer geen moeilijke keuzes iv.m. fiets en kleding; slecht weer fiets of goed weer fiets; korte mouw of regenjasje? Als bij de blik naar buiten de regendruppels van het asfalt weer 10 cm terug omhoog springen in de richting van waar ze vandaan komen dan weet je genoeg. Desondanks omkleden en op naar de Markt.
Aldaar komen nog 4 bikkels opdraven; Hub Gerats, Patrick Zaat, René Scheren, René Michel en Jos Ploum vertrekken onder de begeleiding van Hans en Eugène via Avantis en Simpelveld naar Baneheide.

IMG_2085b

De route voert ons over voor ons vrij onbekende kleine wegen naar Mechelen. De Schweiberg wordt opgereden tot boven op het steile stuk om vervolgens links af te slaan om nog het vals plat van de Eperheide mee te pakken.
Landsrade en Crapoel laten we achter ons en via de afdaling van de Koning van Spanje beginnen we aan de Ingbergrachtweg.

IMG_2091b

Boven aangekomen is er toch al 45 km weggetikt en tijd voor een kopje koffie. In Wielercafé aan de Kirk in hartje Sibbe/IJzeren worden we hartelijk ontvangen; onze chauffeur Hans weet het zelfs zo ver te schoppen dat hij bij de stamgasten aan de kwajong tafel terecht komt. Na het tweede potje komen er al opmerkingen richting ons, “hopelijk rijdt hij beter de bus dan dat hij kaart” en “neem hem maar weer mee naar Kerkrade”. Onder droge omstandigheden vervolgen we onze weg via Berg en Terblijt en Amby richting Meerssen. Hier mogen we de Korte Raarberg op om vervolgens weer direct af te dalen naar Humcoven.

Het klimmetje bij Waterval blijkt toch maar weer eens een pareltje uit ons Limburgs Heuvellandschap te zijn; vooral als je in de haarspeldbocht, berg op moet bijremmen geeft dat een apart gevoel. Door Ulestraten, Oensel en Klein Genhout vervolgen we onze weg via prachtige kleine wegen die wij in ieder geval zelden of nooit rijden.
Schinnen, Thull en Vaesrade laten we achter ons en komen zo weer op bekend terrein in Brommelen.

Dwars door Centrum Heerlen maken we een einde aan de Blauw Rungde en kunnen nog op tijd getuige zijn van dat andere Kerkraadse clubje dat zich inderdaad met gemak handhaaft.

Slotconclusie: ondanks bagger weer in de morgen toch 5 man aan de start; dik 100 km weggetrapt, een nieuwe toproute die we volgend jaar zeer zeker gaan herhalen. Met dank aan René De la Haije voor het uitstippelen van de tocht en natuurlijk dank aan onze chauffeurs Hans en Eugene; waarbij na de pauze ons vertrouwd beeld terug was van Hans achter het stuur van de TCK bus.

IMG_2103b

Mannen bedankt en tot zondag bij wederom een nieuwe 100+ route; de Chester-Route.

Reacties zijn gesloten.