Verslag Chester-Route

Vandaag een geheel nieuwe route die z’n naam te danken heeft aan een trouwe TCK viervoeter (RIP).

Het was weer eindelijk ‘ns zover; zonneschijn op de dag van de week die naar die koperkleurige bol is vernoemd; en ook nog s ’morgens als TCK gaat rijden; een ware verademing.
Mede dankzij het zomerse weertje verschijnen maar liefst 27 man aan de start.
Op het moment dat de TCK bus aan komt rijden laat deze even prompt weten dat er een nieuw seinmiddel de TCK gelederen is komen versterken; een levensechte Tour de France claxon. Alle omwoners in een straal van 2 km weten dat nu ook. Wel handig hulpmiddel voor onderweg om het sein “gruppo compatto” te geven.

Om 08.30 uur vertrek richting Simpelveld.
Aldaar wordt direct op de klim naar Bosschenhuizen de eerste Strava KOM aangevallen; helaas zonder al te veel succes; wel nu top 10 klassering voor René De la Haije.

Na de afdaling van de Eyserberg krijgen we een wandelend afdak in beeld met daaronder de dienende pastoor van het dorp; oftewel pech gehad. Aangezien wij een sociale vereniging zijn wachten wij met 27 man incl. volgbus netjes tot alle communicantjes met familie, schutterij, fanfare, trommelkorps en andere nieuwsgierige volgers de weg rechtsaf verlaten.

P1010969b
Via Wittem, Gulpen en Slenaken steken we de grens over bij Teuven.
Hier beginnen we aan de 4,5 km lange weg naar Henri Chapelle. In 10 minuut 50 zijn we boven. Wil je hier in de top 10 komen dan moet het een dikke minuut sneller; nr. 1 Reinier Honig doet het nog iets rapper, nl. in 7 minuut 10.
Boven gaan we rechts en daar dient zich direct een nieuwe uitdaging aan; de Rue de Mémorial Américain met wind tegen. Hier blijkt maar eens te meer dat goed samenwerken meer brengt dan alleen aanmodderen. Mannen die bergop niet altijd voorin zitten hebben een perfect molentje gevonden en doen alle hardrijders voor hoe dat hoort; bravo.

Voorbij aan Aubel en Gorhez komen we bij onze bekende pauzeplaats in Val Dieu.
Na de gebruikelijke versnaperingen vervolgen we onze weg langs de overs van de Berwinne op de route Val Dieu. Na Mortroux en Dalhem komen we aan in Wezet, oftewel voor onze Waalse lezers in Visé.

P1010976b
Na Moelingen rijden we bij Withuis wederom ons kikkerlandje binnen. Hier sluiten op het iets te smalle fietspad richting de Geulhemermolen een aantal vreemde wegpiraten van een andere ploeg bij ons aan. Vooral een toch al op leeftijd zijnde medewielrenner laat zien hoe het niet moet; schreeuwen, duwen en tegenliggers de stuipen op het lijf jagen. Gelukkig kiezen ze al gauw een andere route. In het dal richting de Geulhemermolen worden we weer ‘ns getrakteerd op de zwarte halfwilde Galloway runderen die hier in het ingerasterde  gebied rustig staan te grazen.
Dwars door Valkenburg maken we ons op voor de slotklim; alhoewel klim; de Vrakelbergerweg, beter bekend als de Ruilverkaveling.
Na slopend kopwerk van beide René’s  (Michel en DlH)  en een inhaaljacht van Pascal ziet het podium er als volgt uit 3) René De la Haije, 2) Pascal Frusch en 1) René Michel; sterk staaltje mannen.

Slotconclusie: topopkomst van 27 man; een mooie nieuwe 100 km route dankzij Dennis; overvolle wegen in het Limburgse dankzij het zondagse zonnetje en Hans terug als vaste chauffeur met een nieuwe claxon.

Mannen bedankt en tot zondag bij de 88 km lange Japie Express.

Reacties zijn gesloten.