Info

Tourclub Kerkrade werd opgericht in 1975 door een groepje vrienden die samen fietsten. Sindsdien is de club uitgegroeid tot een vereniging van meer dan 50 actieve leden die op zondag ochtend samen een gezellig rondje fietsen.

Hoewel we er op toe zien dat ons motto “samen uit, samen thuis” wordt nageleefd is enige basisconditie en regelmatige training noodzakelijk. Het tempo varieert per rit, afhankelijk van de lengte en het aantal hoogtemeters. Bij een lange tocht in de Ardennen ligt het gemiddelde rond de 25 km/h, terwijl we bij een vlakke rit naar Noord-Limburg ook wel de 30 km/h gehaald.

Ons seizoen begint in maart en wordt eind oktober afgesloten. We vertrekken vanaf de Markt in Kerkrade en rijden gemiddeld 90km in het Heuvelland, Ardennen, Voerstreek en Eifel. Onze ritten zijn allemaal digitaal uitgewerkt op Routeyou en openbaar voor iedereen te bekijken en te rijden.

Om de drempel voor de minder getrainde leden laag te houden, worden wij elke rit begeleid door een chauffeur in onze volgwagen. Hierin hebben wij de beschikking over een dozijn reservewielen, die het oponthoud bij een lekke band tot een minimum beperken. Mocht iemand onherstelbaar materiaalpech krijgen, of gewoon een slechte dag hebben, dan is er in de bus genoeg plaats voor fiets en renner.

Helaas is het interesse in Tourclub Kerkrade enorm gegroeid en hebben we besloten een ledenstop in te voeren. Met een nog grotere groep komt de verkeersveiligheid in het gedrang, kan een verkeerslicht niet meer in 1 keer groen gepasseerd worden en is het vinden van een geschikte pauzeplaats bijna onmogelijk.

Met vriendelijke groet,

René Michel, voorzitter Tourclub Kerkrade